Chromen päivittäminen lopetetaan pian Windows Vista- ja XP -tietokoneilla

Tämän tietokoneen Google Chromen päivittäminen lopetetaan pian, koska Windows XP:n ja Windows Vistan tuki lakkaa.

Tämän tietokoneen Google Chromea ei enää päivitetä, koska Windows XP:tä ja Windows Vistaa ei enää tueta.

Saitko yllä olevan ilmoituksen? Monet käyttävät vielä Windows Vista-, tai jopa XP-käyttöjärjestelmää. Suositun Google Chrome –selaimen tuki loppui 1.4.2016 näille vanhoille käyttöjärjestelmille. Tästä eteenpäin Google ei enää tarjoa tietoturvapäivityksiä Chromen XP/Vista -käyttäjille.

Vanhentuneen selaimen käyttäminen on vaarallista

Tietoturva-aukkoja paljastuu jatkuvasti. Kun niihin ei julkaista korjauksia, Chrome-selaimen käyttäminen XP tai Vista -käyttöjärjestelmällä on todellinen uhka, sillä virukset ja muut haittaohjelmat pääsevät tietokoneellesi paikkaamattomien tietoturva-aukkojen kautta. Suosittelemmekin, että Google Chrome –selain poistetaan tietokoneelta ja tilalle asennetaan esimerkiksi Mozilla Firefox –selain. Mikäli tarvitset apua selaimen vaihtamisessa, tutustu palveluihimme etusivulla tai soita 040 6464548.

Windows Vistan tuki päättyy huhtikuussa 2017

On myös hyvä muistaa, että Microsoftin tuki Windows Vistalle loppuu vuoden päästä. Tämän jälkeen Windows Vistan käyttäminen on vaarallista, sillä Microsoft ei enää julkaise Windows Vistalle tietoturvapäivityksiä.

Viimeistään vuoden päästä on syytä päivittää Windows Vista -tietokoneeseen uudempi käyttöjärjestelmä. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos kone on ostettu vuonna 2007 tai sen jälkeen, koneeseen voidaan päivittää Windows 10. Microsoft ei kuitenkaan tarjoa ilmaista päivitystä Windows 10:iin Windows Vistaa käyttäville. Windows 10:sta joutuu maksamaan noin 100 euroa.

Jos kone on vanhempi kuin 2007 tai haluaa välttyä reilun sadan euron Windowsin ostamiselta, suosittelemme Linux-käyttöjärjestelmää. Jos vanha kone on tuntunut hitaalta Windowsia käytettäessä, niin Linuxilla kone on mitä todennäköisimmin nopeampi.

Linux on helppokäyttöinen ja sillä voi tehdä useimmat samat asiat kuin Windowsilla. Eli esimerkiksi selata nettiä, käyttää verkkopankkia, käyttää toimisto-ohjelmia. Linux on ilmainen ja erittäin turvallinen. Linuxille on huomattavasti vähemmän haittaohjelmia kuin Windowsille.

Voimme asentaa tietokoneeseesi Windows 10:n tai CentOS Linuxin. CentOS on Linux-käyttöjärjestelmä, joka on tuettuna vuoteen 2024 asti. CentOS päivittyy myös automaattisesti. Autamme sinua myös, mikäli tarvitset apua Chrome-selaimen vaihtamisessa Firefoxiin. Tutustu edullisiin palveluihimme etusivulla.

Saat meihin yhteyden soittamalla numeroon 040 6464548 (normaali puhelumaksu) tai lähettämällä viestiä Facebookin kautta facebook.com/itkamufi