Mac ja vilkkuva kysymysmerkki

Eikö Mac-tietokoneesi käynnisty, vaan näyttää näytössä vain kansiota jonka sisällä kysymysmerkki?

Tietokoneestasi on mitä todennäköisimmin hajonnut kovalevy. Kovalevy on tiedostot ja käyttöjärjestelmän sisällä pitävä osa, jonka rikkoituminen on yleistä.

Vaihdamme kovalevyn edullisesti

Kovalevyn vaihto on usein järkevämpi ratkaisu kuin uuden tietokoneen hankkiminen. Vaikka Macisi olisi viisi vuotta vanha, korjaaminen kannattaa, sillä Macit ovat yleisesti ottaen erittäin kestäviä tietokoneita, eivätkä myöskään vanhene tai hidastu ajan saatossa kuten PC-tietokoneet. Apple tarjoaa ilmaiset käyttöjärjestelmäpäivitykset jopa vuoden 2008 Mac-tietokoneille. Tämä teksti on kirjoitettu vuoden 2010 MacBook Pro:lla, johon on vaihdettu kovalevy.

Kovalevyn vaihdon hinnasto

Tallennustila Tyyppi Valokuvaa mahtuu (12mp) Hinta asennettuna
120 GB SSD 26 000 kpl 110 €
250 GB SSD 57 000 kpl 160 €
500 GB SSD 116 000 kpl 230 €
500 GB HDD 116 000 kpl 110 €
1000 GB (1TB) HDD 235 000 kpl 130 €
2000 GB (2TB) HDD 473 000 kpl 180 €

Suosittelemme uudeksi kovalevyksi SSD-kovalevyä, sillä se nopeuttaa Maciasi huomattavasti. Lisäksi SSD-levy on perinteistä HDD-levyä pitkäikäisempi, eikä altis tärinälle. Macistasi hajonnut kovalevy on todennäköisesti HDD-levy.

Miten toimin?

Soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 040 6464548 (normaali puhelu/tekstiviestimaksu). Tämän jälkeen tuo kone meille (sovimme paikan alueen mukaan). Alueesta riippuen noutokin on mahdollista.

Korjauksen eteneminen

Kun olemme vastaanottaneet koneesi, varmistamme onko kovalevy syy kysymysmerkin vilkkumiseen. Mikäli on (suurin osa tapauksista) vaihdamme kovalevyn ja asennamme uudelle kovalevylle Macin käyttöjärjestelmän uusimman version. Käyttöjärjestelmän asennus sisältyy hintaan.

Korjaamisessa kestää noin 1-3 päivää. Työn valmistuttua ilmoitamme siitä sinulle, jonka jälkeen voit tulla hakemaan koneesi, tai sovittaessa tuomme sen sinulle. Korjauksen jälkeen, kone on samassa tilassa kuin kaupasta haettu Mac. Mac on erittäin helppo ottaa käyttöön, mutta tarvittaessa autamme koneen käyttöönotossa.

Onko koneessa tärkeitä tiedostoja, joista ei ole varmuuskopiota?

Tietokoneen tiedostot sijaitsevat kovalevyllä. Valitettavasti meillä ei ole työkaluja vioittuneen kovalevyn korjaamiseen, mutta saat halutessasi vanhan kovalevyn koneesta irrotettuna. Sen voit toimittaa tiedostojen palautuksia suorittavaan yritykseen.