Windows Vistan tuki loppuu piakkoin

Windows Vistan tuki lakkaa huhtikuussa 2017

Tämän jälkeen Windows Vistan käyttäminen on vaarallista, sillä Microsoft ei enää julkaise Windows Vistalle tietoturvapäivityksiä.

Viimeistään vuoden päästä on syytä päivittää Windows Vista -tietokoneeseen uudempi käyttöjärjestelmä. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos kone on ostettu vuonna 2007 tai sen jälkeen, koneeseen voidaan päivittää Windows 10. Microsoft ei kuitenkaan tarjoa ilmaista päivitystä Windows 10:iin Windows Vistaa käyttäville. Windows 10:sta joutuu maksamaan noin 100 euroa.

Jos kone on vanhempi kuin 2007 tai haluaa välttyä reilun sadan euron Windowsin ostamiselta, suosittelemme Linux-käyttöjärjestelmää. Jos vanha kone on tuntunut hitaalta Windowsia käytettäessä, niin Linuxilla kone on mitä todennäköisimmin nopeampi.

Linux on helppokäyttöinen ja sillä voi tehdä useimmat samat asiat kuin Windowsilla. Eli esimerkiksi selata nettiä, käyttää verkkopankkia, käyttää toimisto-ohjelmia. Linux on ilmainen ja erittäin turvallinen. Linuxille on huomattavasti vähemmän haittaohjelmia kuin Windowsille.

Voimme asentaa tietokoneeseesi Windows 10:n tai CentOS Linuxin. CentOS on Linux-käyttöjärjestelmä, joka on tuettuna vuoteen 2024 asti. CentOS päivittyy myös automaattisesti.

Käyttöjärjestelmän päivitys 45 €

Mikäli haluat, että koneen käyttöjärjestelmä päivitetään Windows 10:iin, hintaan lisätään Windows 10 -lisenssin hinta, joka on 100 euroa. Mikäli Linuxiin päädytään, lisäkuluja ei tule, sillä Linux-käyttöjärjestelmä on ilmainen.

Miten toimin?

Soita tai lähetä tekstiviesti numeroon 040 6464548 (normaali puhelu/tekstiviestimaksu). Tämän jälkeen tuo kone meille (sovimme paikan alueen mukaan). Alueesta riippuen noutokin on mahdollista.

Käyttöjärjestelmän asentamisessa kestää noin 1-3 päivää. Työn valmistuttua ilmoitamme sinulle, ja voit tulla hakemaan koneen, tai sovittaessa tuomme sen sinulle. Tietokone on käyttovalmiiksi asennettu, ja halutessasi saat meiltä opastusta uuden käyttöjärjestelmän käytössä.

Tiedostojen siirrosta

Mikäli tietokoneellasi on tärkeitä tiedostoja (esim. valokuvia), voimme halutessasi siirtää tiedostosi uuteen käyttöjärjestelmään. Tiedostojen siirrosta veloitamme 10 euroa.